De concept kalender winter 2021/22 is gemaild aan de verenigingen die een wedstrijd organiseren. Niet gehad? Dan graag even een mailtje!

*Kringkampioenschap outdoor 2021*

Doordat de maatregelen eerder versoepeld zijn dan dat de bedoeling was is er besloten van de laatste dressuur- en springselectie een gewone wedstrijd te maken.
Het bestuur van KNHS kring de Baronie wil daarom alsnog een kringkampioenschap organiseren. De finale dressuur is aanstaand weekend in Breda, springen volgt het weekend erop in Baarle Nassau.

Onder het kopje wedstrijden, zomer 2021, vind je de selectie meetmomenten van zomer 2021.

Vanwege de huidige maatregelen is nog niet duidelijk wanneer de reguliere wedstrijdsport weer kan opstarten.
Daarom is besloten dit seizoen geen kringkampioenschap 
te organiseren.

Het resultaat van de selecties zal daarom alleen gelden voor afvaardiging naar de Brabantse kampioenschappen.

 

Mededeling betreffende de KNHS
Brabantse Outdoor kampioenschappen 2021
Beste ruiters en amazones van de KNHS in Noord-Brabant,
Wij hopen uiterlijk eind juni 2021 in alle kringen de selectiewedstrijden voor het outdoor kampioenschap 2021 te kunnen afsluiten.
Op basis hiervan heeft het Regio bestuur een voorlopig programma gemaakt voor dit kampioenschap in Schijndel dat over de volgende 3 volgende weekenden verdeeld wordt:
10 t/m 11 juli 2021 – 1e dressuur weekend
Zaterdag 10 juli paarden klassen Z1, Z2, ZZL en M2.
Zondag 11 juli paarden klassen B, L1, L2 en M1.
Op vrijdag 16 juli rijden de nationale Para combinaties twee proeven dressuur als selectie voor deelname aan de Olympische Spelen. 

17 t/m 18 juli 2021 – 2e dressuur weekend
Zaterdag 17 juli pony’s klassen B, L1 en L2 voor cat. AB/C/DE en M1/M2 voor cat. AB/C.
Zondag 18 juli pony’s klassen M1, M2 cat.DE en Z1, Z2 cat. C/DE.
23 t/m 25 juli 2021 – springen voor pony’s en paarden
Vrijdag 23 juli paarden klasse B en pony’s klassen B cat. AB/C/DE
Zaterdag 24 juli paarden klassen L, M, Z en ZZ.
Zondag 25 juli pony’s klassen L, M, Z en ZZ cat. AB/C/DE
Deze kampioenschappen vinden plaats op de terreinen van manege De Molenheide te Schijndel. Alle rubrieken worden verreden op de wedstrijd-zandbodem. 
Alle kampioenschappen dressuur worden verreden over 1 proef die beoordeeld wordt door 3 juryleden.
De kampioenschappen springen worden verreden over een rijstijlparcours (klasse ? of klassiek parcours (klassen L, M, Z en ZZ) met barrage.
Omdat dit door de geldende restricties niet mogelijk is zullen er ook op de Hippiade in week 33 van woensdag tot en met zondag geen rubrieken voor teamdressuur, afdelingsdressuur en verenigingskampioenschap worden verreden.
We zullen proberen om zoveel mogelijk combinaties te laten starten op deze kampioenschappen. Het uiteindelijk aantal is afhankelijk van de dan geldende restricties.
Verdere details volgen zo spoedig mogelijk.
Hou afstand en blijf gezond!
Met vriendelijke groeten,
Jacques van der Harst
Voorzitter KNHS Regio Noord-Brabant

Beste ruiter en amazones van KNHS kring de Baronie,

via de mail ontvangen wij vragen over de selectie wedstrijden. Zolang de maatregelen gelden zullen er geen wedstrijden zijn zoals we gewend waren. 

Hopelijk kunnen de verenigingen spoedig hun wedstrijden opstarten en daarmee ook de selectie wedstrijden.

 

De selectiewedstrijden voor de zomer zijn bekend, deze kun je vinden onder het kopje wedstrijden --> zomer 2021

Beste Leden van de KNHS in Noord-Brabant

Wij hebben in het Regio bestuur besproken wat de mogelijkheden zijn om nog een waardig Regio en Nationaal kampioenschap te houden. Gezien de korte tijd die nog rest na de Lock down tot 9 februari en de vraag wat daarna de eventuele mogelijkheden zijn om weer wedstrijden te kunnen rijden hebben we als bestuur van de KNHS regio Noord-Brabant helaas moeten besluiten dat de Selectiewedstrijden in de 6 kringen en de Brabantse Indoor Kampioenschappen geen doorgang kunnen vinden. Ook de geplande KNHS Nederlandse Indoor kampioenschappen in Ermelo zijn afgelast.

We hadden samen met de 6 kringen een goed alternatief plan ontwikkeld om de selecties en de kampioenschappen toch te kunnen houden als we half februari weer meetmomenten of wedstrijden konden houden. Maar dat ziet er nu niet naar uit. Wij zijn nog niet klaar met Corona. En Corona nog niet met ons.

We gaan nu voor een mooi groen seizoen met meer sportmogelijkheden in de buitenlucht. En natuurlijk al vooruitkijkend naar het Brabantse Outdoor Kampioenschappen dat door de rijvereniging Sint Lambertus uit Udenhout worden georganiseerd op 17 en 18 juli 2021. Dat moet dan maar een dubbel feest worden. Hou afstand en blijf gezond.

 

Met vriendelijke groeten: Jacques van der Harst Voorzitter KNHS Regio Noord-Brabant

4 januari 2021, van de voorzitter,

Beste leden van Kring de Baronie.

Namens het bestuur wil ik jullie allen een heel goed, sportief en vooral gezond 2021 toewensen. Zoals velen zijn wij in afwachting van wat er met betrekking tot de Corona maatregelen staat te gebeuren. Mogen we eind januari onze weliswaar beperkte selectiewedstrijden voor het Brabants kampioenschap starten, worden meetmomenten weer toegestaan of blijven we langer op slot. Wij volgen het nieuws iedere dag maar vooralsnog ziet het er bedenkelijk uit. Het zou zo mooi zijn als we eindelijk onze wedstrijden weer mogen starten. Op 15 januari verwachten wij bericht vanuit de Regio met de nieuwe afspraken. Wanneer er tussentijds iets verandert houden we jullie op de hoogte dus blijf onze website in de gaten houden. Blijf goed voor jezelf en je naasten zorgen en blijf gezond. Hopelijk snel tot op een van onze wedstrijden!

Groet,

Ronald van Noesel

Hieronder vind je de selectiewedstrijden van de winter 2021, 15 januari zal vanuit de regio bekend gemaakt worden of deze door zullen gaan. Houd ook de website van de regio in de gaten.
 
 
 
Vooralsnog tellen beide wedstrijden mee.
 
Dressuur pony's      
13 en 14 feb Manege Thielen Thielen Tilburg
20 en 21 feb Lambertus Vierhoeven Udenhout
 
Dressuur paarden  
13 en 14 feb Lambertus Vierhoeven Udenhout
20 en 21 feb Klavertje Vier Buitenhorst Oosteind
 
Springen pony's  
31-Jan Julianaruiters Vierhoeven Udenhout
7-Mar Lambertus Vierhoeven Udenhout
 
Springen paarden  
30-Jan Julianaruiters Vierhoeven Udenhout
6-Mar Lambertus Vierhoeven Udenhout

Bij het springen voor paarden en pony’s klasse M, Z en ZZ behoeft men maar 1 van de selectiewedstrijden te worden gereden waarbij men niet is uitgesloten en de combinatie moet minimaal 1 winstpunt hebben in zijn of haar klasse om afgevaardigd te kunnen worden naar het kampioenschap.

In verband met de huidige corona maatregelen is de huidige selectie kalender komen te vervallen. 

KNHS heeft de indoorkampioenschappen verplaatst

 

De regio heeft besloten de Brabantse kampioenschappen te verplaatsen en vanaf januari met een schone lei te beginnen, de reeds gereden wedstrijden komen te vervallen.

KNHS kring de Baronie is achter de schermen druk bezig om nieuwe selectie wedstrijden te plannen. De wedstrijden zullen dan tussen eind januari en half maart zijn. We proberen jullie voor de feestdagen hierover te informeren.

Uiteraard alleen indien de corona maatregelen dit toestaan, 15 januari neemt de regio een beslissing hierover.

Pagina 1 van 4