zondag, 30 januari 2022 20:09

Selectiewedstrijden zomer 2022

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Het selectiesysteem wijzigt
 
Met ingang van het outdoorseizoen 2022 verandert de manier van selecteren en afvaardigen naar de Brabantse Kampioenschappen. 
Vanuit de regio is de wens groot dat de beste combinaties van Brabant op de Brabantse Kampioenschappen starten en niet meer de beste combinaties per kring. Daarom is besloten een heel nieuw systeem in te voeren. Voor alle regels verwijzen wij jullie naar het nieuwe uniform selectiereglement outdoor 2022, omdat het een nieuw systeem is adviseren wij iedereen die mee wil doen aan deze wedstrijden dit reglement goed door te nemen.
 
Wat verandert er?
Er zijn voor iedere discipline voor paarden en pony's 18 selectiewedstrijden aangewezen verdeeld over de hele regio. Je mag zelf weten op welke wedstrijd je start. Je hoeft dus niet meer te starten op een wedstrijd in kring de Baronie. Alle uitslagen worden door de regio verzamelt en verwerkt tot een lijst. Alleen de eerste zes wedstrijden die je in een rubriek rijdt komen op deze lijst van de regio terecht. Van deze 6 wedstrijden tellen de beste 4. Bij de paarden en pony's wordt een kringkampioen aangewezen, dat is diegene die het hoogst in de rubriek staat (mits diegene de minimale wedstrijden gereden heeft).
 
En na deze 6 wedstrijden?
Start je meer wedstrijden? Dat mag, maar die worden niet meer geregistreerd. Als je gedurende het seizoen promoveert gaat je teller opnieuw lopen, uiteraard mag je op de Brabantse kampioenschappen alleen uitkomen in de hoogste klasse waarin je sinds 1 april bent gestart. 
 
Brabantse Kampioenschappen
Na 18 wedstrijden mogen de beste combinaties starten op de Brabantse kampioenschappen. Het kan dus gebeuren dat je wel de beste van de kring bent maar dat je niet mag starten op de Brabantse kampioenschappen. 
 
Inschrijven
Let op de inschrijftermijn kan eerder sluiten dan je gewend bent. Ook voor de springruiters zal deze sluitingstermijn gehanteerd worden.
Omdat nog niet duidelijk is hoe druk het in de praktijk zal zijn op de wedstrijden en er wedstrijden zullen zijn die een maximum aantal starts gaan hanteren adviseren we je om op tijd in te schrijven. Ruiters uit een bepaalde kring hebben geen voorrang meer bij het inschrijven op een wedstrijd. 
 
Heb je na het lezen van het uniform selectiereglement nog vragen? Mail je vraag dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Veel voorkomende vragen zullen we verwerken in een Q&A. Verder wensen we alle deelnemers aan de selectiewedstrijden heel veel succes dit zomerseizoen!
Lees 1992 keer Laatst aangepast op dinsdag, 28 juni 2022 21:31

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.